Bu Blogda Ara

29 Mart 2018 Perşembe

DİSLΞKSİ

Merhaba:)

  Bu hafta sizlere özel öğrenme güçlüğü türlerinden olan Disleksi den bahsetmek istiyorum. Öncelikle Disleksi nedir? onu öğrenelim.

  Disleksi:  Disleksi kişinin okuma, heceleme, okumayı öğrenme, hızlı okuma ve buna bağlı okuduğunu anlamada güçlük yaşaması anlamına gelmektedir.. Dislektik kişilerin beyinleri, bilgiyi normalden farklı bir biçimde işlediği için bilgiyi sıralama, organize etme ve buna bağlı okuma gibi konularda
güçlük yaşanmasına neden olmaktadır.



   Disleksi hakkında yanlış bilgilerden  biri Disleksi hastalık değildir!!! öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların zekaları ortalama ya da  ortalama üstüdür.  

   Aşağıda Disleksi  farkındalık oluşturmak için hazırlamış olduğum videom yer almakta seyrederseniz çok sevinirim:) 
                                                
                                                                                   iyi seyirler...


14 Mart 2018 Çarşamba


        Merhaba;

     Sizlere otizmli bireyler için hazırlanan yazılımlardan bahsetmek istiyorum.Ben 27 tane yazılımı inceledim ve yazılımlar hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum incelediğim programlar aşağıda yer almaktadır. Genel olarak akademik beceriler, öz bakım becerileri, iletişim becerileri, işlevsel okuma yazma,  matematik becerileri, sosyal beceriler, toplumsal yaşam becerileri gibi günlük yaşamı sürdürebilmemiz için gerekli olan bütün beceriler için yazılımlar hazırlanmış.Tabi ki hiçbir sistem ve hiçbir program hatasız ve mükemmel değildir.Bir takım eksiklikleri olsa da kesinlikle işimize yarayan yanlarının olacağı düşüncesindeyim.Takdir edersiniz her çocuk kendine özeldir  söz konusu otizmli bireyler olduğu zaman daha da kendilerine özeller belki bir öğrenci de kullanamayacağımız bir programı başka bir öğrencide yoğun bir şekilde kullanabiliriz aynı zamanda bu programlar için ciddi emek ve zaman da sarf edildiğini düşünürsek mümkün olduğu kadar bu programları kullanmaya çalışmamızın bize katkı sağlayacağını düşünüyorum özel gereksinimli  bireylerin özellikle otizmli bireylere teknoloji aracılığla eğitim, yöntem, teknik ve stratejilerin etkili olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca biz otizmli bireylerin teknoloji ağırlıklı eğitimlerden çok hoşlandıklarını biliyoruz. Bu nedenle bu programlara bakış açılarımızı özel çocuklarımız gibi düşünüp programın zayıf yönlerine değil güçlü yönlerine odaklanırsak ortaya konulan emekten en üst düzeyde faydalanmış olur aynı zamanda mesleki gelişimimize katkı sağlamış oluruz. Her öğretmen ve her aile kendi çocuğunun ya da öğrencisinin bireysel özelliklerini dikkate alarak programlara göz gezdirirse faydalı olabilecek eğitsel öğeler içerdiğini düşünüyorum.

     Yazılımlardan büyük çoğunluğunun öğretim dilinin ingilizce olması bizler için ne yazık ki olumsuz bir durum ayrıca yazılımlardan işlevsel okuma, etkinlik çizelgesi, tohum, fınd me, the socıal express lıte programları ücretsiz diğer ücretli  programlara ulaşmak hepimiz için kolay olmayabilir.Programlarda kullanılan  temsili resim yerine gerçek resim kullanılırsa öğretilenlerin  genelleme düzeyinin yüksek düzeyde olacağını düşünüyorum.

  1. BOB BOOKS,                                                            
  2.  MYTALK MOBİLE, 
  3. LOOK2LEARN, 
  4. VAST AUTİSM 1-CORE, 
  5. PROLOQUO2GO, 
  6. MY CHOICE BOARD,
  7. SEE READ SAY,
  8. KIDCALC 7 -IN-1 MATH FUN
  9. SEE READ SAY, 
  10. İŞLEVSEL OKUMA
  11. ETKİNLİK ÇİZELGESİ, 
  12. TOHUM, 
  13. THE SOCIAL EXPRESS LITE,
  14. FındMe(Autısm), 
  15. İPROMTS, 
  16. FIRST THEN VISUAL SCHEDULE, 
  17. VISULES, 
  18. 123 ANIMAL COUNTING HD
  19. THE, MONEY&FRACTIONS ON TRACK
  20. HAPPY LİTTLE FARMER
  21. İTHOUGHTSHD
  22. COOKİE DOODLE
  23.  İLEARNNEARN2
  24. COMMUNITY SUCCESS
  25. SOCIAL SUCCES
  26. AUTISMXPRESS
  27. SMILE AT ME